Sanne van Dijk

Sanne van Dijk is een poppenspeler en verhalenverteller uit Amsterdam. Ze heeft een grote liefde voor verhalen vertellen. Voor haar zijn verhalen een medium voor zelfreflectie en perceptie van de samenleving. Haar werk is interdisciplinair en combineert acteren, poppenspel en muziek met haar verhalen.

Sanne studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie in Amsterdam en heeft meer dan 15 jaar ervaring als performer. Ze studeerde ook poppenspel aan de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch in Berlijn. De tv-productie ‘Dropje (Doopie)’, waarvoor ze als poppenspeler aan het hoofdpersonage werkte, werd genomineerd voor de International EMMY Kids Awards 2020. Ze speelde ook het hoofdpersonage in de sci-fi film Gliese 581, geselecteerd voor het Imagine Film Festival 2015. Ze werkt internationaal in theaters en heeft opgetreden op locatiegebonden theaterfestivals als Oerol en de Parade.

Na jarenlange samenwerkingen in het theater is ze klaar om haar eigen plek in de schijnwerpers in te nemen. In haar werk put Sanne uit haar eigen levenservaringen om universele waarheden te onderzoeken die verschillende culturen en samenlevingen overstijgen. Haar verhalen zijn eerlijk en confronterend. Ze durft te praten over haar eigen worstelingen en uitdagingen en daagt het publiek uit om die van hen onder ogen te zien.

Sanne werkt onder andere aan “VLOED”. Zie hier al Sanne’s Events:

nl_NLDutch
Scroll naar boven